Utbildning och
specialistkompetens

Utbildning och specialistkompetenser

Vi erbjuder anpassade utbildningar inom våra kompetensområden. Utöver våra teknikområden erbjuder vi även specialistkompetenser inom flera områden. 

Specialistkompetenser

Kundanpassade utbildningar

På ELE har vi stor vana av att dela med oss av vår kunskap och av att utbilda andra. Vi hjälper och lär också våra kunder att hålla egna utbildningar. 

Vi tar fram kundanpassade utbildningar och kursplan, läroplan, lärarhandledning och elevhandbok, kurspresentation, examinationer och utvärderingsmaterial. Vi levererar professionell kursdokumentation och upplägg för kunden.  

Utbildning

Vi delar gärna med oss av vår kunskap, och erbjuder kundanpassade utbildningar inom våra teknik- och kompetensområden.

Vi kan även erbjuda specialkompetens inom utvalda områden. 

Vi delar gärna med oss av vår kunskap och erbjuder kundanpassade utbildningar inom bland annat elsäkerhet, KNX och maskinsäkerhet. 

Kontakta oss för mer information om våra kundanpassade utbildningar. Vi hjälper er att hitta den bästa lösningen för just er verksamhet! 

 

Idrifttagning

ELE erbjuder erfaren idrifttagningspersonal med kompetens inom såväl industri som mellanspänning, högspänning och energigenerering. 
Vi på ELE sätter fokus på personalens säkerhet och produktens kvalitet. Vi hjälper er med kompletta projekt eller endast idrifttagning och provning.

Behöver du hjälp med idrifttagning eller provning? Kontakta oss så skräddarsyr vi en lösning som passar era behov. 

Svets

Vi har specialistkompetens inom svetsteknik med utbildad International Welding Engineer enligt International Institute of Welding:s riktlinjer och har även genomgått Stålbyggnadskontroll AB:s utbildning TR-Stål/K (tekniskt reglemente stålkonstruktioner av komplicerad art). 

Vi kan bl.a. erbjuda utbildningar, rådgivning och svetsansvar enligt alla förekommande nivåer i ISO 3834, kvalitetskrav för smältsvetsning. 

Vi har även lång erfarenhet an att arbeta med byggprodukter enligt SS-EN 1090, CE märkning och utförande av stålkonstruktioner samt EN 15085, svetsning av järnvägsfordon och komponenter. Vi har också erfarenhet av val av kvalitetsnivåer för utförande av svetsar, kvalitetssäkring samt processutveckling för nya produkter. 

CE-märkning / Maskinsäkerhet

ELE lägger stor vikt vid maskinsäkerhet och trygg arbetsmiljö. Självklart uppfyller samtliga maskiner och lyftredskap vi levererar Maskindirektivet och dess harmoniserande standarder. Vi hjälper er dessutom gärna med maskinsäkerhet och CE-märkning av er befintliga utrustning. 

Behöver ni hjälp med riskanalyser, beräkningar, dokumentation, CE-märkning eller något annat inom maskinsäkerhet. – Kontakta oss så hjälper vi er att hitta rätt lösning till era utmaningar.