Vi har dragit igång!

Äntligen kan vi berätta att vi har gjort verklighet av en idé som vi länge har spånat på. Den första november slog vi upp portarna till vår egen verkstad, ELE Manufacturing! Det här är något som vi länge har funderat på och i början av året inleddes seriösa diskussioner om att göra verklighet av idén. Vi kommer ha möjlighet att leverera och ansvara för större delar av våra egna projekt nu när vi dessutom kan tillverka, montera och installera hårdvara.

Nu har vi alltså möjlighet att själva tillverka en stor del av den hårdvara som vi tidigare har köpt av underleverantörer. Vi kommer även ta emot beställningar från andra externa kunder som endast köper tillverkning. Vår styrka kommer att vara specialkonstruktioner, oregelbundna beställningar och små kvantiteter där vi utgår från våra egna eller kundens ritningar.

ELE Manufacturing har startat som ett systerbolag till ELE Engineering och som dotterbolag till ELE Holding. Verkstaden finns i Edsbyn och det är Kristian Rönnqvist som tillsammans med Fredrik Lundberg som kommer att driva verksamheten. I början av december utökades teamet med ytterligare en kollega, Jonatan Wikell. Tillsammans besitter de mångårig erfarenhet från liknande verksamheter och jag känner stort förtroende för att det här kommer att bli en bra satsning, säger Henrik Eriksson, VD.

Vad händer nu?
I dagsläget har vi fullt upp med att komma igång. Lokalen byggs om och vi håller på att köpa in de verktyg och maskiner som behövs för att verkligen få igång verksamheten. Vi är även ute och träffar flera potentiella kunder och marknadsför oss själva säger Kristian Rönnqvist, verkstadsansvarig.

ELE Manufacturing har redan hunnit få igång flera projekt, bland annat en testrigg, en montagerigg och ombyggnationer av produktionslinjer. Beställningarna kommer både från ELE Engineering och externa kunder. Det känns riktigt roligt att vara igång, säger Kristian Rönnqvist.

Hantverkargatan 18
828 31 Edsbyn

info@ele.se
Org. nr: 556908-8585

© Copyright 2019 – ELE Manufacturing AB
Scroll to Top