Välkommen till ELE Elisabeth!

I dagens samhälle råder brist på ingenjörskraft och vi på ELE vill ge ingenjörer möjligheter att komma tillbaka till arbetslivet. Elisabeth som är högskoleingenjör är nu hos oss på ELE och arbetstränar. Här kan du få veta lite mer om Elisabeth.

Vad har du för bakgrund?
Jag är högskoleingenjör inom Maskinteknik och Produktutveckling och har jobbat med olika 3D-CAD- och PDM-system som utvecklingsingenjör och konstruktör. Jag har också kompletterat med en hel del olika kurser som gett mig insikt och kunskaper inom t ex industridesign, ytbehandling, plaster, mikrovågsteknik och programmering.
Jag har jobbat på en del olika företag som t ex Saab i Järfälla, GE i Uppsala, GM Powertrain i Södertälje, Lifts All i Järfälla som gör lyftverktyg och NTI-CAD där jag tillsammans med en programmerare gjorde ett större arbete med att färdigställa en produktkonfigurator i Inventor till ett fungerande redskap.

Berätta en aning om dig själv, vem är du?
Sedan drygt ett år tillbaka bor jag i Enköping. Jag har växt upp utanför Sundsvall, men bott större delen av mitt liv i Uppsala där jag även gick min ingenjörsutbildning.
I vardagen cyklar jag mycket men går gärna också på gym eller gympapass. Hemma lyssnar jag gärna på dokumentärer och annat intressant och planerar en hobbyhörna för att återuppta ett intresse av teckning och målning.

Vilka är dina styrkor och var vill du utvecklas?
Jag är positiv, nyfiken och engagerad – och bra på att se detaljer (men även helhet), logiskt tänkande, bra på att ”pussla” (konstruktionsmässigt), gillar att tänka ut system för att underlätta jobb – och sporras väldigt mycket av problemlösning.
Jag vill nu återuppbygga mina kunskaper inom CAD-en och fortsätta utvecklas inom produktutveckling.

Vilka är dina förväntningar av din tid på ELE?
Jag tycker att ELE verkar vara ett väldigt fint företag och möter också en massa trevliga människor här. Det blir jättebra att få friska upp och utveckla mina kunskaper igen och ELE är också en typ av företag jag gärna vill jobba på. Målet är också att skapa en del kontakter som kan bidra till att hjälpa mig framåt för att åter kunna få ägna mina dagar åt det här fantastiska arbetsområdet som ingenjör.

Vad är nytänkande ingenjörskraft för dig?
Att tillsammans med andra bolla idéer och brainstorma fram nya koncept är något av det mest spännande och roligaste jag vet. Detta ÄR nytänkande ingenjörskraft och leder allas vår utveckling framåt.

Scroll to Top