Tre i rad! – Här är vår senaste rekrytering inom automation

Hej Jonas, välkommen till ELE!

Vem är du och vad har du gjort innan du kom till oss på ELE 
Hej! Jonas heter jag och är 26 år gammal och bor i Västerås. Jag gick El-programmet i gymnasiet med inriktning Automation och därefter studerade jag på högskolan till Automationsingenjör. 

Vad har du jobbat inom sedan tidigare? 
Jag har jobbat som el-montör i drygt 2 år, där jag byggde kontrollskåp för ABB och kom där i kontakt med mycket av deras IED reläskydd och RTUer. Därefter jobbade jag ca 1 år som provare på ABB Machines inom PLC och kontrollutrustning, där jag bland annat programmerade PLC AC500, HMI Panel 500 och även lite Reläskydd som jag jobbat med tidigare. Jag har även hållit i många FAT med kunder på plats för att gå igenom tester och svara på frågor och önskemål. 

Varför valde du ELE? 
För att få en möjlighet att gå vidare i min karriär och utvecklas inom AutomationsbranschenÄven att få jobba  ett mindre företag med närmare relationer till kollegor och känna att min insatts gör skillnad. 

Vad gör du på fritiden?  
På fritiden tränar jag på gym några gånger i veckan, annars är jag oftast hemma och brukar läsa mycket fakta om mina intressen som rymden, teknik eller ljud och bildanläggningar!  

Vad är nytänkande ingenjörskraft för dig?  
Nytänkande ingenjörskraft för mig är viljan att lära sig nya saker, se olika problem från flera vinklar och lösa dem effektivt. Många av gårdagens tekniska lösningar togs fram med de då gällande förutsättningarna och med nytänkande ingenjörskraft är man öppen för att se och utmana med nya tekniska lösningar och möjligheter! 

ELE Engineering

Automation  
ELE:s kompetens inom områdena automationssystem och elkonstruktion innefattar allt från mindre PLC-system till expertkompetens inom 800xA. Vi hjälper er med processanpassningar vid nybyggnad, kompletteringar och revideringar, styrsystemsbyten samt större och mindre projekt. 
Vi jobbar med processautomation som ger en ökad produktivitet, ett säkert arbetsklimat och genomgående bättre kvalitet.  

Vi hjälper er att utveckla och förbättra er konkurrenskraft genom industriell automation och digitalisering.

Kontakta oss för mer information!

Scroll to Top