Praovecka på ELE

Hilda går i nionde klass på Kunskapsskolan och drömmer om att en dag bli ingenjör. Vad passar då bättre än att praoa på ELE...

Hilda går i nionde klass på Kunskapsskolan och drömmer om att en dag bli ingenjör. Vad passar då bättre än att praoa på ELE en vecka? Hilda har fått vara med flera olika personer under veckan för att kunna skapa sig en bredare uppfattning om vad ingenjörer jobbar med och hur brett yrket är.

Jag har bland annat fått lära mig hur man gör ljusberäkningar, jag har jag fått hjälpa till att redigera en användarmanual till en av ELE:s produkter. Jag har även fått se ritningar på hur elsladdar ska dras och prova redigera kretsscheman.

Vad har varit roligast under den här veckan?
Ljusberäkningarna!’’ Det var nästan som att spela The Sims, vilket jag tyckte var väldigt kul! Jag fick se hur man skulle planera rummen och hur man sedan ska sätta ljuset därefter. Då gäller det även att tänka efter hur man vill möblera för att det ska bli ett bra resultat.

Varför vill du bli ingenjör?
Jag vill vara kreativ i mitt yrke och hitta nya lösningar. Jag vill jobba med problemlösning fast professionellt! Det hade varit roligt att få hjälpa människor och det tänker jag att jag kan göra genom att hitta bra och smarta tekniska lösningar.

Vad har du lärt dig under den här veckan?
Jag har lärt mig flera olika saker! Det som har varit mest lärorikt är att få se hur ingenjörsyrket fungerar och att få se verkligheten. Jag har fått prata med massor av människor som är ingenjörer och höra om deras resa hit. Väldigt spännande!

Vi säger stort tack till Hilda som valde att göra sin praovecka på ELE!