Prao på ELE

Alexander går i nionde klass på Engelska skolan och har denna vecka gjort sin prao hos oss på ELE i Västerås. Under veckan har Alexander fått följa flera olika personer för att få insikt i vilka olika typer av yrkesroller som kan finnas på ett företag. Han har själv inte riktigt bestämt sig för vad han vill bli, men tog vara på tiden och hunnit testa på en hel del olika arbetsuppgifter.

Jag har fått göra ett CV, skriva en bruksanvisning till kaffemaskinen, färglägga en overlay, ritat i 3D och göra ljusberäkningar, säger Alexander.

Alexander prao

Vad har varit roligast under den här veckan?
Jag tycker mycket var roligt, men framförallt att få rita i 3D!

Vad har du lärt dig under veckan?
Jag har lärt mig flera olika saker. Det som var mest lärorikt var att rita i 3D, men jag lärde mig också hur man ska placera lampor i en byggnad och varför. En annan sak som jag dessutom fick lära mig är varför man använder färgkoder när man till exempel illustrerar eller ska färglägga något digitalt.

Vad vill du arbeta med när du blir vuxen?
Det vet jag inte riktigt ännu, men det var bra att praoa på ELE för att få lite mer insikt om olika yrkesroller och hur den här branschen ser ut.