Oscar från Yrkeshögskolan har praktik hos oss på ELE

Vi på ELE har en lång tradition av att ha LIA-praktikanter från Yrkeshögskolan hos oss. Just nu har Oscar praktik hos oss. Han började sin praktik i januari och kommer att stanna hos oss hela våren.  

Varmt välkommen till ELE Oscar! – Vem är du och vad studerar du?  
Jag kommer från Surahammar där jag är född och uppvuxen, idag bor jag i Västerås med min sambo och hund. På fritiden brukar jag spela golf och fiska samt umgås med familjenJust nu går jag en två-årig Elkraftingenjörs utbildning på Västerås Yrkeshögskola. 

Berätta om din utbildning:   
Min utbildning omfattar mycket teori inom elkraft och även ett stort fokus på säkerhet. Jag har fått lära mig allt ifrån att göra beräkningar på elnätet och elmaskiner, leda projekt, planera underhåll till hur ett Scada system fungerar samt lära mig konstruera i olika CAD program. 

Hur lång tid har du praktik hos oss på ELE och vad har du lärt dig hittills?  
Jag kommer att vara hos ELE fram till mitten av maj, vilket är en lång period där jag verkligen kan sätta mina kunskaper på prov och utvecklas. 
Hittills har jag fått prova på elkonstruktion inom elkraft och kommer att titta på el projektering inom fastighet.  Bara på den här korta tiden har jag fått lära mig väldigt mycket om hur man jobbar i elMaster och hur man får till bra ritningsunderlag. 

Vad är det bästmed ELE enligt dig?  
Det bästa med ELE är den välkommande atmosfären och alla trevliga människor som jobbar här.    

Vad är nytänkande ingenjörskraft för dig?  
Nytänkande ingenjörskraft betyder för mig att man vågar utmana sig själv och gruppen att tänka på hur man kan arbeta mer lösningsorienterat. Även att man hjälper varandra samt delar med sig av sina kunskaper för nya infallsvinklar till ett projekt. Allt för att resultat man presenterar till kunden ska bli så bra som möjligt! 

Scroll to Top