Möt våra senaste medarbetare Eva och David

Eva är utbildad grafisk formgivare och teknikinformatör och David har civilingenjörsutbildning inom elektronik från Mälardalens Universitet.

Hej Eva, berätta en aning om dig.

Jag är utbildad grafisk formgivare och teknikinformatör. Har arbetat med information i många år på olika företag och gillar att utvecklas i mitt arbete. Jag bor i Karlstad med min man och två döttrar och vid möjlighet arbetar mycket på distans. 

Är intresserad av konst, foto och hantverk och har ständigt något projekt på gång hemma. För närvarande bygger vi en pergola, samtidigt som jag har ett par trästolar i garaget som behöver kläs om. Annars påtar jag gärna i trädgården, åker skidor på vintern och lyssnar på ljudböcker när jag går i skogen.

Hur kommer det sig att du sökte till ELE Engineering?

Jag sökte till ELE dels för att jag lockades av bredden på arbetsuppgifter, dels för att fick intrycket av att ELE var en trivsam arbetsplats. Flera anställda publicerade positiva inlägg om ELE på sociala medier som gjorde mig intresserad.

Vad har du att erbjuda till ELE?

En bredd inom information, en stor dos nyfikenhet, samt viljan att lära mig mer.

Hej David, vem är du?

David Torseng, bor med fru och två barn i Västerås. Jag har civilingenjörsexamen inom elektronik från MDU. Min senaste anställning var på Hitachi GA Systems där jag arbetat som elkonstruktör. Dessförinnan har jag varit på ABB HVDC och ABB OWC. 

På fritiden är jag tränare i min sons fotbollslag och på vintern tränar jag dottern i bandy. Däremellan försöker jag hinna med och träna lite på egen hand.

Varför valde du att söka till ELE Engineering?

Jag känner några på ELE sedan tidigare och hade fått ett väldigt bra intryck av organisationen. Då det var dags för nya utmaningar blev det därför naturligt att jag började kolla på vad ELE hade att erbjuda.

Vad har du att bidra till ELE?

Förutom ett glatt humör hoppas jag att jag kan ta med mig mycket av den erfarenhet som jag har fått/samlat från mina tidigare jobb på ABB/Hitachi. Jag har jobbat mycket med anläggningskonstruktion, har erfarenhet från SVK-projekt och har lärt mig att hantera olika programvaror så som Engineering Base och Elmaster.

Vad är nytänkande ingenjörskraft för dig?

Lösningar som förenklar hela processen i ett projekt. Det kan vara allt från konstruktion till installation. Det ska även vara kostnadseffektivt. En viss apparat kanske är dyrare vid inköp, men sparar samtidigt många timmar på site. Det gäller att se helheten. Sen gäller det att våga komma med nya idéer. Det är många som har kloka idéer som aldrig blir förverkligade.
Ofta är de enkla lösningarna de bästa.

ELE Engineering är ett nytänkande ingenjörsföretag som levererar värdeskapande konsulttjänster och heltäckande lösningar till företag och offentliga aktörer. Vi utför allt från uppdrag på några timmar till helhetsåtaganden.

På ELE Engineering arbetar vi tillsammans med våra kunder för att leverera den ekonomiskt och miljömässigt bästa lösningen för ökad konkurrenskraft, kundvärde och lönsamhet. Vi tar ansvar och hjälper till med allt från idé till komplett leverans, installation och igångkörning! Med ELEs samlade kompetens gör vi det enkelt för våra kunder.  

Redo för nya utmaningar?

ELE är företaget med de stora möjligheterna! Våra medarbetare har möjlighet att påverka sin egen arbetssituation och vi uppmuntrar alla att vara med och påverka det öppna företagsklimatet. 

Redo för nästa steg i karriären? Läs mer och se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Examensarbeten och
Lia-praktik

Gör ditt examensarbete eller LIA-praktik hos oss! Hittar du inget som passar eller har du en egen idé?  Tveka inte att kontakta oss med din idé.