Möt Susanna, blivande Teknikinformatör

Susanna läser till Teknikinformatör via en distansutbildning på Hermods. Den 25 juni är hon klar med sin utbildning men innan examen har hon åtta veckors praktik som hon har valt att göra hos oss på ELE.

Vad har du fått göra under din praktik?
Jag har fått ett riktigt case som gjorts tidigare här på ELE. Jag har fått underlag och material till en bruksanvisning som ska ändras både text- och bildmässigt. Jag jobbar med bruksanvisningen i InDesign och Illustrator.

Tanken var att du skulle vara på kontoret men pga Covid-19 har det inte varit möjligt, hur tycker du att det funkar att ha praktik på distans?
Jag tycker att det har funkat riktigt bra! Angelica, som är min handledare och jag har haft en bra kommunikation under arbetets gång via Teams-möte och mail. Det har varit ett smidigt sätt att jobba på. Jag tänker mig att i framtiden så blir det nog ännu mer vanligt att jobba på det här sättet.

Vad var det som lockade dig till ELE?
Jag letade runt bland olika företag att söka LIA till och hittade då ELEs hemsida. Jag gillade direkt informationen jag läste på hemsidan, där jag även hittade mycket information om just teknikinformation. Spontant så kändes ELE som ett gemytligt och familjärt företag med mycket och bred kompetens. Det kändes lockande, och som ett företag som passar mig som person. Jag skickade min ansökan till ELE som var mitt förstahandsval och hade turen att få komma på besök, och även göra min LIA på företaget. Min initiala känsla stämde bra och för mig känns det jättebra att få göra min LIA just här.

Vad har varit det bästa med praktiken hittills?
Allt har varit toppen så det är svårt att säga vad som varit allra bäst. Jag har fått ett jättefint bemötande och kommunikationen funkar jättebra. Jag har fått mycket bra handledning av Angelica. Att jobba med bruksanvisningen har varit intressant och jag tycker att det känns extra bra att få en verklig uppgift, och känslan att jobba på ett case ur verkliga livet, samt att få känna på hela processen

Scroll to Top