Möt Sofie – ELEs senaste elkraftingenjör 

Välkommen till ELE SofieBerätta en aning om dig själv och om din bakgrund  
Mitt namn är Sofie, jag är 25år och bor i Enköping. Jag är utbildad som elkraftsingenjör på Yrkeshögskolan i Arboga. Under studietiden hade jag praktik, bland annat på Rejlers, där jag arbetade med belysningsprojektering inom deras fastighetsavdelning. Senast har jag varit på Hitachi Power Grids som konstruktör inom reläskåp.  

Vad gör du i fritiden och vem är du som person? 
På fritiden gillar jag att träna, umgås med familj/vänner och laga mat. Jag tycker även om att se dokumentärer och program om teknik och vetenskap. 

Vad är nytänkande ingenjörskraft för dig? 
Det är engagemang, vilja att lära sig nytt och att använda de kompetenser man har till att lösa kundens utmaningar på ett effektivt sätt.  

Vad är din bild av ELE hittills?  
Ett företag som är öppet, familjärt och välkomnade, ser fram emot att vara med i många spännande projekt och fortsätta utvecklas ännu mer inom el.  

Vad är det bästa med att jobba som elkraftingenjör? 
Elkraft är ett brett område och det finns möjlighet att kunna bidra till samhällsutveckling, både i litet och stort format. Det är även en utvecklande och kreativ bransch, vilket är en av anledningarna till att jag valde att bli elkraftsingenjör. 

Scroll to Top