Möt Maria, hon utvecklar och tar fram nya manualer för Ship-to-shore-kranar

 

Det bästa med att jobba på ELE är att det alltid finns möjlighet att påverka och tycka till om verksamheten, processer och arbetssätt. Att arbeta som konsult innebär också en varierande vardag, säger teknikinformatören Maria. I dag sitter Maria ute hos en kund där hon jobbar med att utveckla samt ta fram nya manualer för ship-to-shore-kranar, för terminaler över hela världen. Hon har jobbat på ELE i drygt ett och ett halvt år och har fått prova på flera olika uppdrag.  

Vad tycker du är roligast med ditt arbete? 
I mitt nuvarande uppdrag har jag fått möjlighet att själv påverka mina arbetsuppgifter. I skrivande stund jobbar jag med att utveckla och förbättra våra manualer. 

Hur är det att jobba på ett resursuppdrag?
Det är intressant att få möta många olika kunder, arbetsplatser och arbetssätt. Väldigt lärorikt och det ger mig möjlighet att skaffa mig en bred kunskapsbas! 

Vilka är de största utmaningarna? 
Utmaningarna varierar, mycket beroende på uppdrag! Som konsult med flera uppdrag igång samtidigt kan deadlines och uppdrag ibland krocka i tid. Det är såklart alltid en utmaning. 

Vad gör du när du inte är på jobbet? 
För det mesta befinner jag mig tillsammans med min sambo och dotter. Kvalitetstid när den är som bäst! I övrigt umgås jag helst med vänner eller smiter iväg på ett yogapass då och då! 

Berätta om ditt mest spännande uppdrag på ELE? 
Det är omöjligt att välja ut bara ett! Jag har hunnit med flera uppdrag, och jag vågar mig på att säga att alla har varit intressanta och givande på olika sätt!  

Det bästa med yrkesrollen är att den erbjuder sådana variationer. Ett axplock: i våras arbetade jag tillsammans med en kollega med elsäkerhet, under förra sommaren arbetade jag med verksamhetsutveckling och nu – alldeles innan intervjun – grottade jag ner mig i spaltmeter med dokumentationskrav.