Möt Karin, en av våra konstruktörer

Karin har jobbat på ELE i tre år och har redan hunnit med mängder av uppdrag. Idag sitter hon ute hos en kund och jobbar med orderkonstruktion och konstruerar genomföringar.

Vad tycker du är roligast med ditt arbete?
Det roligaste i mitt arbete är att utföra nya och spännande uppgifter. Jag strävar efter att alltid försöka utmana mig själv och lära sig nya saker.

Vad är det bästa med att jobba på ELE?
Alla härliga kollegor och chefer som gör att stämningen på kontoren alltid är hög.

Vilka är de största utmaningarna?
De största utmaningarna för mig är att alltid försöka utvecklas till det bättre. Det kan ibland vara svårt att hitta tillfällen och sidor som kan utvecklas när man blir bekväm och vardagen bara rullar på.

Hur har din ELE karriär sett ut?
Jag började min ELE karriär på kontoret i Borlänge där jag fick hjälpa till med diverse ritningar/modeller åt flera kunder. Sedan satt jag några månader ute hos en kund, där utvecklades jag mycket som både person och inom jobbet. Efter det satt jag ett längre tag inne på kontoret i Borlänge där jag har hjälpt till med mycket arbete mot produktionsteknik och orderkonstruktion. Jag har bl.a. konstruerat en svarvbock, gjort ritningar till gjutformar och även jobbat mycket med genomföringar. Eftersom att jag redan hade kunskap om CAD-programmet och om produkterna ledde det här sedan till att jag fick komma och sitta på plats hos kunden för att fylla ut och kunna hjälpa till med orderkonstruktioner.

Jag har även blivit arbetsplatsombud för Unionen på Borlängekontoret, jag är engagerad i våra träningsaktiviteter, tipsat om träningsredskap som ELE köpt in och gjort diverse saker i 3D-skrivaren.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
När jag inte är på jobbet umgås jag med min sambo, familj och vänner. Jag är tränare i hockey (har spelat själv men slutat), umgås och tränar med mina två hundar, tränar själv styrketräning och konditionsträning några tillfällen per vecka. Ibland är jag även iväg på bilevenemang och kollar på exempelvis drifting, formel 1, rally m.m. och gör diverse husrelaterat som att hugga ved, måla, snickra osv.

Berätta om ditt mest spännande uppdrag på ELE?
Mitt mest spännande uppdrag på ELE är det jag gör nu, alltså att hålla på med orderkonstruktion till en kund. Jag har redan lärt mig mycket och jag kommer troligtvis att lära mig väldigt mycket mer i framtiden.