Möt Frida och Hilde – ELEs senaste medarbetare

Berätta en aning om dig själv?  
Mitt namn är Frida, jag är 29 år och bor i Västerås tillsammans med min sambo och våra två barn. 

Vem är du? Vad har du för bakgrund och utbildning? 
Jag har en masterexamen i Innovation och Design, vilket betyder att jag lärt mig leda innovations- och förändringsprojekt samt arbeta med affärs- och processutveckling. Jag har tidigare arbetat på arkitektkontor som både inredningsarkitekt och arkitekt.  

Varför valde du att söka till ELE?  
Under min masterutbildning valde jag att fokusera på, och fördjupa mig inom, ledarskap, och utvecklings- och hållbarhetsfrågor. Jag har fått bilden av att ELE är verksamma och intresserade av att arbeta inom dessa områden, vilket gör oss till en bra match. 

Vad har du att bidra till ELE?  
Jag kan bidra med många olika saker, vilket var bland det bästa med min utbildning. Just nu arbetar jag inom verksamheten Teknikinformation och har stor nytta av kunskaperna inom användarvänlighet och UX. Förutom detta kan jag arbeta med alla typer av utvecklings- och innovationsprojekt på ELE, särskilt inom fastighet. 

Vad är nytänkande ingenjörskraft för dig?  
Att våga tänka och göra något nytt eller annorlunda, och inte fastna i eller vara kvar i hur det alltid har varit. Utan att våga ifrågasätta och identifiera eller skapa nya och mer effektiva processer, produkter eller tjänster. 

Berätta en aning om dig själv?  
Hilde heter jag. Bosatt i Västerås, två vuxna barn, 18 och 20. Uppskattar böcker och musik och gillar att röra på mig i största allmänhet. 

Vem är du? Vad har du för bakgrund och utbildning?  
Kommer senast från BT/Alstom där jag jobbat sen 14 år som Ekodesign ingenjör med fokus på miljö- och produktutveckling. Utbildad Energi- och Miljöingenjör på Mälardalens Högskola i Västerås. 

Varför valde du ELE?  
Tips från tidigare kollega och sedan tog jag ett förutsättningslöst möte med min nuvarande chef vilket ledde till en anställning.  

Vad har du att bidra till ELE?  
Förhoppningsvis mina erfarenheter från tidigare anställningar i kombination med nytt som jag får möjlighet att lära mig i rollen som teknikinformatör. Miljö- och lagstiftning samt lite riskbedömning- och revision är bland annat det jag har med mig sen tidigare och CE-märkningen är jag bekant med. Jag har även jobbat med kravställning både till leverantör och från kund med avseende på europeisk lagstiftning kring miljö. 

Vad är nytänkande ingenjörskraft för dig?  
Att beakta miljö och mångfald samt att våga tänka utanför boxen och att utveckla befintliga konstruktioner/produkter med miljö och mångfald i fokus. 

Vill du också bli en del av ELE Engineering och utvecklas tillsammans med oss? Se bland våra lediga tjänster: 

Scroll to Top