Nytänkande produktionskraft
Lite bättre | Lite roligare
Vi hjälper dig med fixturer lyftverktyg specialmaskiner provbänkar

ELE Manufacturing är vår verkstad placerad i Edsbyn. ELE Manufacturing ingår i ELE-koncernen tillsammans med ELE Engineering, ett nytänkande ingenjörsföretag som har funnits sedan 1984. ELE är verksamma inom ett stort antal industribranscher och kan bland annat leverera kompletta maskin- och monteringslinjer, robotceller, fixturer och olika typer av verktyg. Utöver nyproduktion fokuserar vi även på ombyggnationer och tillverkning av reservdelar. Vår styrka är specialkonstruktioner, oregelbundna beställningar och små kvantiteter där vi utgår från våra egna eller kundens ritningar. 

Med egen tillverkning samt kompetenser inom mekanik, hydraulik, beräkning, maskinsäkerhet, el och automation kan vi bistå med utveckling av produkter, utrustningar och anläggningar. Vi kan även vara behjälpliga med projektledning och utbildning av era anställda, exempelvis inom maskinsäkerhet. ELE hjälper er att möta kraven på förbättrad kvalitet, arbetsmiljö samt produktivitet och vi finns med genom hela arbetet, från idé till nyckelfärdiga utrustningar. 

Behöver ni stöd i att utveckla er produktion, era produkter eller processer?

Ombyggnad lägesställare ELE har fått i uppdrag att ta ett helhetsgrepp och göra en genomarbetad uppdatering och CE-märkning av en äldre lägesställare. Maskinen används både för svetsning och andra renoveringar av valsar, den har byggts om i flera etapper under flera årtionden. Läs mer Ombyggnad packline ELE:s uppdrag är att öka effektiviteten samt förbättra maskinsäkerheten för att säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö. Det här inkluderar bland annat räcken för att eliminera fallrisk, installation av låsning för en stående pall, automatiserad ’’utknuffare’’ för den packade produkten samt implementering av ett tvåhandsmanöverdon. Läs mer Rigg för leveranstester I det här projektet levererar ELE en rigg för leveranstester av hydrauliska kopplingar. I projektet ingår konstruktion (mekanik, hydraulik och el), styrning, tillverkning, CE-märkning, installation och igångkörning. Kunden har idag en testrigg där kopplingar testas en i taget och där operatören visuellt kontrollerar funktionen, det här är flaskhalsen i produktionen. Läs mer Lyftverktyg Kraven på prestanda hos kundens produkter ökar ständigt och när tekniken inte utvecklas tillräckligt snabbt blir produkterna större och längre. Den senaste utvecklingen ledde till en längd som gör att travershöjden inte längre räcker till för att lyfta produkterna ovanifrån. ELE fick då en förfrågan om att skapa ett redskap som kunde lyfta utanför tyngdpunkt för att lösa problemet. Läs mer

Karriär

ELE är företaget med de stora möjligheterna! Vi har en platt organisation med högt i tak och korta beslutsvägar. Våra medarbetare har möjlighet att påverka sin egen arbetssituation och vi uppmuntrar alla att vara med och påverka det öppna företagsklimatet.


Är du ute efter nya utmaningar? Läs mer om våra lediga tjänster.

Karriär

ELE är företaget med de stora möjligheterna! Vi har en platt organisation med högt i tak och korta beslutsvägar. Våra medarbetare har möjlighet att påverka sin egen arbetssituation och vi uppmuntrar alla att vara med och påverka det öppna företagsklimatet. Är du ute efter nya utmaningar? Mer information samt alla våra lediga tjänster hittar du här.

Nyheter

Hantverkargatan 18
828 31 Edsbyn

info@ele.se
Org. nr: 556908-8585

Scroll to Top