En effektiv och anpassad produktionsutrustning är en förutsättning för att Sveriges industriföretag ska behålla sin konkurrenskraftFör att vi ska behålla vår position i Europa och övriga världen, behöver vi också fortsätta att utveckla vår industri med ny teknik, smart industri och digitalisering. 

ELE är verksamma inom ett stort antal industribranscher. Vi tar ansvar för helheten, från problem till nyckelfärdig lösning eller i den omfattning som kunden önskar. Med egen tillverkning samt kompetenser inom mekanik, hydraulik, beräkning, maskinsäkerhet, el och automation kan vi hjälpa till med utveckling av produkter, utrustningar och anläggningar. 

ELE den optimala samarbetspartnern! Vi hjälper er att snabbt få fram era prototyper och reservdelar så att ni slipper långa väntetider. Vi tillverkar och levererar såväl produkter med långa intervaller, prototyper och 0-serier likväl som produkter som tillverkas mer regelbundet och i större serier. 

Nedan kan du läsa mer om de olika områden vi arbetar med.

Hanteringssystem

Hanteringssystem är en viktig del både i produktionens flöde och för arbetsmiljön. Många gånger behövs anpassningar och kompletteringar av hanteringssystemen vid moderniseringar eller ombyggnationer av maskin och monteringslinjer. I projekt när ELE levererar kompletta linjer är hanteringssystem en naturlig del av leveransen, men det handlar lika ofta om ombyggnationer eller kompletteringar av befintliga system. Låt oss hjälpa er att effektivisera er produktion med rätt typ av system.

Matningsmaskin
Transportörer
Inmatare
Buffertbanor
Ombyggnad packline
ELE:s uppdrag är att öka effektiviteten samt förbättra maskinsäkerheten för att säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö. Det här inkluderar bland annat räcken för att eliminera fallrisk, installation av låsning för en stående pall, automatiserad ’’utknuffare’’ för den packade produkten samt implementering av ett tvåhandsmanöverdon.

Hantverkargatan 18
828 31 Edsbyn

info@ele.se
Org. nr: 556908-8585

Scroll to Top