En effektiv och anpassad produktionsutrustning är en förutsättning för att Sveriges industriföretag ska behålla sin konkurrenskraft. För att vi ska behålla vår position i Europa och övriga världen, behöver vi också fortsätta att utveckla vår industri med ny teknik, smart industri och digitalisering.  

ELE är verksamma inom ett stort antal industribranscher. Vi tar ansvar för helheten, från problem till nyckelfärdig lösning eller i den omfattning som kunden önskar. Med egen tillverkning samt kompetenser inom mekanik, hydraulik, beräkning, maskinsäkerhet, el och automation kan vi hjälpa till med utveckling av produkter, utrustningar och anläggningar.

ELE den optimala samarbetspartnern! Vi hjälper er att snabbt få fram era prototyper och reservdelar så att ni slipper långa väntetider. Vi tillverkar och levererar såväl produkter med långa intervaller, prototyper och 0-serier likväl som produkter som tillverkas mer regelbundet och i större serier. 

Nedan kan du läsa mer om de olika områden vi arbetar med.

Fixturer

Korrekt fixturering är idag en förutsättning för att den automatiserade produktionen ska fungera. Det ökar säkerheten för medarbetarna och både montering och tillverkning blir mer tillförlitligFixturerna utsätts många gånger för omfattande slitage, det blir därför allt viktigare att de är korrekt gjorda så att slutprodukten alltid håller samma kvalitet och toleransIngen fixtur är den andra lik och därför utvecklar och tillverkar ELE fixturer helt och hållet efter kundens önskemål och behov. 

Montagefixturer
Bearbetsningsfixturer
Mätfixturer
Svetsfixturer
Fräsfixtur

Kraven på kapaciteten hos kundens produkter ökar, vilket leder till större artiklar. I det här fallet var uppdraget att ta fram en fräsfixtur för att göra urtag i en bunt med 20 stycken ringar. 

För att säkerställa att bearbetningen blir korrekt och lika på samtliga ringar i bunten tog ELE fram en fixtur som klämmer fast ringarna. Egenutvecklade spännelement håller ringarna på plats i förhållande till varandra samt säkerställer att ringarna hålls runda så att bearbetningen görs på rätt plats.

Hantverkargatan 18
828 31 Edsbyn

info@ele.se
Org. nr: 556908-8585

Scroll to Top