Riggen som engagerade hela ELE

Efter mycket hårt arbete kan vi nu med nöje berätta att vi har skickat iväg läckageriggen som vi har jobbat med under våren. Det är en rigg för leveranstester av hydrauliska kopplingar där det ingått konstruktion (mekanik, hydraulik och el), styrning, tillverkning, CE-märkning och bruksanvisning.

Kunden har tidigare haft en testrigg där kopplingar testas en i taget och där operatören visuellt kontrollerar funktionen. Med den nya bänken som ELE har utvecklat och tillverkat kan upp till nio snabbkopplingar testas samtidigt i en nästan helt automatisk testcykel. Det här gör att operatören samtidigt kan förbereda nästa uppsättning som ska provas. Stort fokus har lagts på flexibilitet och att i framtiden ha möjlighet att anpassa och bygga ut riggen på ett enkelt sätt.

Det här har varit ett extra roligt projekt för oss då det är det första riktiga projektet som vi är med under hela projektets gång och faktiskt engagerar hela ELE. Konstruktionen är gjord av ELE Engineering i Borlänge, tillverkningen hos ELE Manufacturing i Edsbyn och det är våra teknikinformatörer i Västerås som har gjort bruksanvisningen, säger Beatrice Heinås kontorschef i Borlänge och Sundsvall.

 

Hantverkargatan 18
828 31 Edsbyn

info@ele.se
Org. nr: 556908-8585

© Copyright 2019 – ELE Manufacturing AB
Scroll to Top