LIA-praktikanterna på ELE-Engineering

Här är Arman, Ola, Ann-Charlotte och Sanna som har sin LIA-praktik just nu hos oss på ELE.

ELE Engineering & ELE Manufacturing

Vad trevligt att ha er hos oss. – Vad och var studerar ni?
Vi läser en 2-årig Elkraftingenjörsutbildning på Teknikhögskolan i Västerås. Vi studerar andra året just nu.

Hur fick ni höra talas om ELE?
När vi studerade branschkunskap var ELE på besök i vår skola och presenterade sina verksamheter. Vi blev genast intresserade av ELE:s breda tekniska kompetens och fick upp ögonen för ELE. 

Vilken typ av bild har ni hittills hunnit få av ELE Engineering?
Det är trevlig och välkomnande miljö här, högt i tak och inkluderande. Atmosfären är fantastiskt bra där alla hjälps åt. Vi ser även att ELE har otroligt bred kompetens och flera affärsområden.

Inom vilka områden har ni praktik?
Vi jobbar två och två. Där vi under fyra veckor lär oss mer om fastighet och installation samt  fyra veckor om konstruktion på elanläggningar. 

Vilka förväntningar har ni av denna tid hos oss? Vad vill ni få med er?
Vi vill kunna lära oss hur man gör i praktiken “IRL” det som vi har lärt oss i teorin. Det är även bra att få en inblick i arbetslivet för att förstå vad ELE har att erbjuda och hur det ser ut inom el- och energibranschen. 

Vad är nytänkande ingenjörskraft för er?
Nytänkande för oss är till exempel inom elkraft att man tänker på miljöaspekten, långsiktighet och hållbarhet.  Nytänkande ingenjörskraft handlar även om att förbättra det som redan existerar. Det är ett mindset om hur man tar någonting som är bra och gör det bättre, det gäller att se  möjligheter med nya lösningar och nya tekniker. 

Scroll to Top