Teknikinformatör – Västerås

Manualer för hela maskinlinjer eller säkerhetsblad, utveckla system samt hantera dokumentation i små och stora internationella projekt. Vi växer och behöver bli fler teknikinformatörer. Nu söker vi dig för att kunna fortsätta erbjuda den bästa lösningen för våra kunder. 

Är du en erfaren teknikinformatör som gillar utmaningar?

Har du ett genuint intresse för dokumentation och en stark språkkänsla?
Har du förmågan att lätt och förståeligt förklara avancerad teknik i skrift?
Kan du hantera dokumentationsflöden i stora leveransprojekt?
Då kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning

Som teknikinformatör på ELE kommer du bland annat att arbeta med framtagning av teknisk dokumentation för ett brett spektrum av produkter. Våra marknadsledande kunder är spridda över olika branscher och deras produkter finns i många hem och industrier. Vi arbetar i nationella, såväl som internationella projekt. Detta ger dig ständig utveckling och möjlighet till nya utmaningar. 

Du kan ha ett större åtagande mot en kund eller driva flera uppdrag parallellt mot ett antal kunder. Oavsett åtagande är du alltid din egen projektledare med mycket frihet under eget ansvar! ELE:s interna helhetsåttagande som innefattar konstruktion, tillverkning och idrifttagning har stort fokus på säkerhet. Du kommer tillsammans med ingenjörskollegor, ta fram riskanalyser, dokumentation för CE-märkning och bruksanvisningar enligt gällande direktiv, standarder och lagkrav. Förutom att producera texter och illustrationerna kommer du få möjligheten att även inneha rollen som dokumentationskoordinator som ansvarar för administration av dokumentationsflöden i stora leveransprojekt, både på entreprenör- och beställarsidan. 

Du kommer bli en del av ett härligt gäng med gedigen kompetens och fin sammanhållning där stor flexibilitet råder. 

Kvalifikationer

Vi söker efter dig som har ett genuint intresse för teknik, är nyfiken, vill lära dig nya saker och har förmåga att med texter och illustrationer förklara teknik på ett lättförståeligt sätt. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska och har du en väl utvecklad språkkänsla. Du har intresse för, och en bred kunskap om, de gällande direktiven i branschen. 

Som person är du noggrann och strukturerad samt har en ansvarskännande inställning med stor kvalitetsmedvetenhet. Du är driven och utåtriktad samt är bra på att samspela och kommunicera med andra i ditt dagliga arbete. Din personlighet väger tungt i urvalsprocessen då det är av stor vikt att du passar in i ELEs och våra kundens team.

Du som söker tjänsten som teknikinformatör bör ha en relevant utbildning på högskolenivå eller mångårig erfarenhet inom yrket. Det är starkt meriterande om du även ser att du kan ta uppdrag som inom dokumentationskoordinering, hantering av dokumentationsflödet i större leveransprojekt. Där det även kan bli aktuellt att skriva instruktioner för projekten.

Vi erbjuder

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Vi jobbar i en dynamisk arbetsmiljö med högt i tak och snabba beslutsvägar där varje medarbetare utvecklas samt får möjlighet att vara med och utforma företaget och vår väg mot framtiden. Vi erbjuder förmånliga arbetsvillkor där balans mellan arbete och privatliv är av stor vikt.

Något av det vi erbjuder dig:

 • Marknadsmässig lön
 • Kollektivavtal och pensionsavsättning
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Friskvårdbidrag
 • Företagshälsovård
 • Flexibel arbetstid
 • Profilkläder
 • Sommarfest
 • AW aktiviteter
 • Föräldraledighetstillägg
 • Flexpension

Ansökan

Urval kommer att ske löpande. Märk din ansökan med ”Teknikinformatör Västerås” och skicka CV samt personligt brev till ansokan.vasteras@ele.se.

När du skickar din ansökan till oss godkänner och samtycker du till att ELE behandlar dina personuppgifter enligt GDPR.

All form av rekryteringshjälp undanbedes.

Kontaktperson

Välkommen att kontakta oss om du har några funderingar kring tjänsten eller ansökan.

Sari Mäkelä

ELE Engineering är ett nytänkande ingenjörsföretag som levererar kvalificerade konsulttjänster och heltäckande lösningar till företag och offentliga aktörer. Vi utför allt från uppdrag på några timmar till helhetsåtaganden.

På ELE Engineering arbetar vi tillsammans med våra kunder för att leverera den ekonomiskt och miljömässigt bästa lösningen för ökad konkurrenskraft, kundvärde och lönsamhet. Vi tar ansvar och hjälper till med allt från idé till komplett leverans, installation och igångkörning! Med ELEs samlade kompetens gör vi det enkelt för våra kunder.