Konsultlivet på ELE

Efter några månader ute på uppdrag hos en kund är elkonstruktören Shiyu nu återigen tillbaka inne på ELE:s kontor i Västerås. Det här var mitt första uppdrag ute hos en kund och det har varit riktigt spännande! Det fanns mycket att göra, vissa uppgifter var svårare än andra men det är inget som en ELE-konsult inte fixar, vi är skärpta! Säger Shiyu och skrattar.

Vad fick du göra på ditt uppdrag?
Jag samordnade servicen för avtalskunder i södra Sverige, vilket innebär att jag skötte kommunikationen mellan kunderna och ingenjörerna. Jag har även hanterat framtagningen av tekniska parametrar, agerat som teknisk granskare och varit projektledare för ett antal mindre projekt.

Hur känns det att vara tillbaka inne på kontoret? 
Det är både tryggt och harmoniskt. Frukost varje morgon är inte heller helt fel! Nu väntar jag på mitt nästa uppdrag och under tiden håller jag på att utveckla mina kunskaper inom elinstallation och 3D-cad. Jag har även läst en del om ny batteriteknik, en viktig del i teknikens utveckling.

Vad tycker du är fördelarna med att jobba som konsult?
Jag gillar variationen och utmaningen, det gör att jag hela tiden utvecklas och lär mig nya saker.