Våra bruksanvisningar har fått ett lyft!


Under de senaste fyra veckorna har Jennifer varit hos oss på ELE Engineering i Västerås. 
Hon studerar vid Folkuniversitetets YH-utbildning för att bli teknikinformatör och blev tipsad om att söka till ELE för sin första LIA-praktik. 

   

“Jag ville under denna period känna på yrket och få en inblick i branschen, samt använda mina kunskaper från utbildningen och lära mig något nytt, sen har jag hört bra saker om ELE”.   

Under dessa veckor har hon fått ta del av en teknikinformatörs arbetsprocess, men också fått driva ett eget projekt som handlade om att ta fram en InDesignmall för bruksanvisningar anpassad utifrån ELE:s grafiska profil och önskemål om funktionalitet.  Mallen, som producerades i indesign, skulle utgå från ELE:s redan befintliga mall som används i en annan programvara – inneha rätt marginaler, lika typsnitt och storlek på text, etc. Bruksanvisningarna har dessutom fått ett lyft genom Jennifers förslag på nytt omslag. 

“Det som jag tar med mig från den här LIA-perioden är hur det är att jobba som teknikinformatör och att arbetet även kan innebära större som mindre utmaningar. Jag tar dessutom med mig att man kommer långt på att ta eget initiativ, eget ansvar samt vikten i att vara aktiv och hålla deadlines.”