Grundkurs i maskinsäkerhet och CE-märkning

Vad innebär CE-märkning? Hur tolkas direktiv och standarder? Vad säger egentligen produktansvarslagen och hur går en riskbedömning till? Allt det här och mycket mer fick några av ELE:s kollegor lära sig efter att nyligen ha genomfört en grundkurs i maskinsäkerhet och CE-märkning.

Tanken var egentligen att kursen skulle ha genomförts i ELE Manufacturings lokaler i Edsbyn men på grund av den rådande situationen var vi tvungna att tänka om och valde att istället genomföra utbildningen online. Trots att alla inte var fysiskt på samma plats blev det en bra dialog med exempel och konstruktiva diskussioner från flera av deltagarnas vardag. Totalt var det 25 personer som deltog i kursen varav ungefär hälften var ELE-anställda och de andra deltagarna var kunder och partners till oss.

Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad dag och vi på ELE är intresserade av liknade koncept och samarbeten även i framtiden. Med deltagare från ett begränsat antal företag finns det goda möjligheter att anpassa kurser så att det blir relevant för alla deltagares verklighet. Har du idéer eller önskemål på  upplägg inom något annat område är du välkommen att höra av dig till oss så försöker vi hitta ett liknade upplägg inom ditt ämne.

Stort tack till Dan Assarsson från JL Safety som var kursledare.

 

 

Scroll to Top