Fler LIA-praktikanter på ELE på distans!

Vilka är ni och vad går ni för utbildning? 
Vi läser till Elkraftingenjör på Teknikhögskolan i Västerås.  Ammar, Ola och Gustav läser andra året och detta är sista terminen i den tvååriga utbildningen.  

Vad man kan jobba som när man läst till Elkraftsingenjör?  
Efter utbildningen har man otroliga möjligheter att jobba bl.a. som konstruktör, projektör, projektledare och TestingenjörFramtiden är ljus för oss, för jobb finns det verkligen! 

Hur lång tid har ni varit hos oss nu och vad håller ni på och lär er mer av?  
Det är vår fjärde vecka hos ELE och vi håller på och lär oss om belysningsberäkning. Sedan kommer vi att även jobba med CAD och dimensionering av kablar och skydd. I slutet av praktiken kommer vi att även titta på klenspänningssystem såsom nödbelysning och larmsystem. 

Vad den största insikten hittills?  
Vi har fått en djupare inblick i vad en fastighetsprojektering innehåller och hur tex belysningssystem fungerar samt hur otroligt mycket automatisering det finns i dagens samhälle.  

Vad har varit lärorikast hittills?  
Det är otroligt lärorik att lära sig mera om kabeldimensionering. Även intressant att lära sig hur det är att jobba med ett större projekts, och hur man beräknar belysningsstyrka och lägger belysning på till exempel en skola. 

Vad är nytänkande ingenjörskraft för er?  
Det gäller att ha stor nyfikenhet för alla nya system och ha drivet att lära sig så mycket som möjligt eftersom det kommer att krävas ännu högre digital kompetens i det framtida digitala samhället 
Man ska även snabbt kunna anpassa sig i nya situationer vilket är en viktig del i jobbet som elkraftingenjör.  

Oscar gör sitt examensarbete hos oss 

Vi har även Oscar hos oss som också läser till Elkraftingenjör. Oscar gör sitt examensarbete om solcellsanläggningar och om två olika typer av entreprenader (utförandeentreprenad och totalentreprenader) samt om ramhandlingar.

Scroll to Top