Vad jobbar du med idag?

Jag jobbar som elberäknare ute hos en av ELE:s kunder. Det innebär att jag tar fram elektriskt och termiskt underlag för de traktionsmotorer som vår kund sen offererar/levererar till sina kunder som är spridda över hela världen.

 

Vad tycker du är roligast med ditt arbete?

Omväxlingen i arbetsuppgifterna, jag behöver aldrig göra samma sak två gånger.

 

Vilka är de största utmaningarna?

Den största utmaningen är att hinna med det jag ska göra. Jag måste alltid börja med att lära mig de verktyg och program som kunden använder. Som elberäknare på elektriska maskiner finns det inte så många standardiserade mjukvaror. Oftast är det något som är specialanpassat för tillverkaren av maskinerna, vilket gör att det ibland kan ta lite längre tid att lära sig.

 

Vad är det bästa med att jobba på ELE?

Det är många trevliga människor som jobbar på ELE. Även om jag sitter ute på resursuppdrag så anordnas det roliga aktiviteter där man får träffa sina konsultkollegor.

 

Hur har din ELE karriär sett ut?

Första året satt jag inne på kontoret och jobbade då med flera mindre uppdrag av olika slag. De senaste fyra och ett halvt åren har jag jobbat med samma uppdrag ute hos en kund.

 

Hur är det att jobba på ett resursuppdrag?

Det är ungefär som att vara anställd hos uppdragsgivaren. Du får helt enkelt jobba med det som kunden behöver hjälp med. För min del görs en prioriteringslista med olika uppgifter varje måndag.

 

Berätta om ditt mest spännande uppdrag på ELE?

Jag vet inte om jag har haft något uppdrag som har varit mer spännande än något annat. Jag trivs bra med det jag har nu, det är utmanande och omväxlande. Har lärt mig mycket om olika sorters spårbundna fordon och det är intressant.

 

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Jag är ofta i sommarstugan i Mariestad eller i husvagnen i Tandådalen på vintern. Annars hänger jag med barnbarnen i Göteborg och försöker promenera en del. När jag är hemma stickar jag gärna på något litet plagg.