Bli en av oss!
Lediga tjänster
Nytänkande ingenjörskraft
Lite bättre | Lite roligare
Föregående
Nästa
Vi hjälper dig med

ELE Engineering är ett nytänkande ingenjörsföretag som levererar kvalificerade konsulttjänster och heltäckande lösningar till teknikintensiva företag. Vi utför allt från uppdrag på några timmar, till helhetsåtaganden.

Med hjälp av vårt nystartade systerbolag ELE Manufacturing har vi nu även möjlighet att producera och tillverka det kunden efterfrågar, både utifrån våra egna och kundens ritningar. På ELE jobbar vi alltid utifrån kundens önskemål och ser till att hitta den bästa lösningen för varje enskilt projekt. Vi tar ansvar för helheten och hjälper till med allt från idé till en nyckelfärdig utrustning. ELE är med andra ord företaget med all kompetens samlad under samma tak.

CE-märkning av lyftverktyg Kunden hade själv konstruerat och tillverkat ett lyftverktyg för användning i den egna produktionen. Enligt lag måste alla lyftverktyg vara CE-märkta vilket blev ELE:s åtagande. CE-märkningen gjordes genom att göra en riskanalys i CEDOC, skapa en manual enligt maskindirektivet och att göra hållfasthet- och utmattningsberäkningar samt föreslå förändringar i konstruktionen för att uppnå oändlig livslängd med avseende på utmattning i svetsarna. Läs mer Energioptimering ELE hjälpte kunden att ta fram specifikationer utifrån funktionen på slutprodukten; system- och detaljkonstruktion, komponentval samt tillverkning och leverans av hårdvara. Ventilblocken är monterade i en batteridriven maskin vilket gör att systemets verkningsgrad och maximal driftstid är därmed av stor vikt. Ventilfunktionerna är utformade för att minimera förluster. Systemets hydraulpump drivs av en elmotor med variabelt varvtal så att pumpflödet i varje arbetsmoment anpassas till maskinens aktuella behov. Resultatet av projektet var att driftstiden ökade och maskinen kunde därmed köras under en längre tid utan att ladda batteriet samt att värmeutvecklingen i systemet minskade. Läs mer Borstmaskin ELE levererade en borstmaskin med tillhörande stoft- och skrothantering. Projektet började med en förstudie där vi, i tätt samarbete med kunden, tog fram specifikation och konceptlösning. Projektfasen inkluderade detaljkonstruktion mekanik, el, pneumatik och hydraulik, automation, tillverkning, installation, igångkörning, CE-märkning (2B-intyg) samt utbildning av operatörer. ELE:s leverans förbättrade kvaliteten på produkten och kassationerna minskade drastiskt. Läs mer Mount Coffee ’’Small light yesterday, big light today!’’ Så sa Ms Ellen Johnson Sirleaf, Liberias president, vid invigningen av Mount Coffee den 15/12 2016. Kunden levererade en komplett station med generatorer, turbiner, LS ställverk, backupkraft och automation. ELE:s åtagande i projektet var idrifttagningen av generatorerna och magnetiseringarna för alla fyra aggregaten. Innan Mount Coffee hade Liberia bara ett dieselkraftverk på totalt 38 MW, med dagliga planerade strömavbrott för att spara diesel. Efter idrifttagning finns det numera 88MW vatten-kraft. Läs mer Larm och passersystem Med ett väl projekterat säkerhetssystem hålls obehöriga borta, samtidigt som de som ska vistas i lokalerna enkelt får tillträde. En självklarhet i dagens samhälle. Det finns dock normer och regelverk att ta hänsyn till, samtidigt som man vill uppnå en komfortabel och enkel funktion. Läs mer

Vi har erfarenhet av samtliga spänningsnivåer och arbetar med transmission, distribution och kraftgenerering inom värme-, vatten-, vind- och kärnkraft. Vi erbjuder projektledning, beräkning, detalj- anläggningskonstruktion samt dokumentation av hela eller delar av projekt.

Med över trettio års erfarenhet av projektering av elanläggningar i fastigheter, har ELE gedigen kunskap inom området. Våra uppdrag sträcker sig från mindre och avgränsade åtaganden till stora projekt där vi tar ett helhetsgrepp med allt från förstudie till entreprenadsbesiktning.

ELE är verksamma inom ett stort antal industribranscher. Vi tar ansvar för helheten, i den omfattning som kunden önskar. Med kompetenser inom mekanik, hydraulik, beräkning, el och automation hjälper vi till med utveckling av produkter, utrustning och anläggningar.

Idag är teknik mer komplext än någonsin. ELE erbjuder tjänster under hela framtagningskedjan. Vi analyserar risker, kvalitetssäkrar och utvecklar processer. Vi leder dokumentationsprojekt, utför utbildningar, digitaliserar och producerar produktinformation för slutanvändaren.

Karriär

ELE är företaget med de stora möjligheterna! Vi har en platt organisation med högt i tak och korta beslutsvägar. Våra medarbetare har möjlighet att påverka sin egen arbetssituation och vi uppmuntrar alla att vara med och påverka det öppna företagsklimatet. Är du ute efter nya utmaningar? Mer information samt alla våra lediga tjänster hittar du här.
Karriär ELE

Karriär

ELE är företaget med de stora möjligheterna! Vi har en platt organisation med högt i tak och korta beslutsvägar. Våra medarbetare har möjlighet att påverka sin egen arbetssituation och vi uppmuntrar alla att vara med och påverka det öppna företagsklimatet.

Är du ute efter nya utmaningar? Mer information samt alla våra lediga tjänster hittar du här.

Nyheter

Scroll to Top