Elin berättar om livet på ELE

För ett år sedan började den glada och nyfikna maskiningenjören Elin på ELE. Nu sitter hon ute på sitt andra uppdrag och lär sig något nytt varje dag. ’’Det bästa med ELE är den familjära atmosfären!’’.

Jag trivs riktigt bra på ELE! Jag har haft två spännande uppdrag där jag har utvecklats mycket. När jag påbörjade min anställning inledde jag med ett uppdrag där jag hade ansvar för dokumentationen på en av kundens nya maskiner. Det ingick även enklare konstruktionsarbete på redskap som användes i produktionen.

Innan årsskiftet kom jag in till kontoret och fick lära mig CAD-programmet Revit. Efter nyår var det dags för ett nytt uppdrag och där är jag kvar även än idag. Jag får delta i olika projekt från olika delar av världen och just nu jobbar jag mycket med CAD-programmen Solidworks och Revit.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
En vanlig dag börjar med att jag ser över mailen, tar mig an någon spännande uppgift jag har fått och pratar ihop mig med kollegorna om hur vi bäst ska lösa det pågående arbetsmomentet. Eftersom jag fortfarande är ny på uppdraget kan det även bli en hel del information och upplärning kring olika arbetsuppgifter. Är det fint väder brukar jag ta en promenad på lunchen och på fredagar har vi gofika på avdelningen, vilket är trevligt!

Vem/vad inspirerar dig?
Min kollega Roger, han är en erfaren konstruktör som sitter bredvid mig. Han är otroligt kunnig och som ung och ny i branschen är det extra roligt att ta del av all denna kunskap.

Vad gör du helst på fritiden?
Tränar löpning, kollar på Netflix, träffar familjen och umgås med pojkvännen.