ELE stödjer Wateraid

I år använder vi julen till att skapa en mer hållbar värld!

ELE Engineering & ELE Manufacturing

Vi på ELE har en lång tradition av att stödja välgörenhet och ge vårt bidrag till de som behöver det mest.

I år vill vi på ELE använda julen till att bidra till en mer hållbar värld genom att ge vårt bidrag till WaterAid.  WaterAids arbete räddar liv, och i jul ser vi tillsammans med dem till att fler barn som Tigist, flickan på bilden, får tillgång till det viktigaste och mest grundläggande av allt – rent vatten och möjlighet till god hygien!

WaterAid arbetar, i Etiopien och i många andra länder, för att människor ska få tillgång till rent vatten.  På Tigist skola har WaterAid installerat ett vattensystem med en tank på 5000 liter som förser hela skolan med rent vatten. WaterAid har också byggt nya toaletter på skolan, och handfat med 14 kranar för att eleverna ska kunna tvätta sig och hålla god hygien. 

Om vi tänker ett steg längre, är vatten avgörande för att flera barn ska kunna utbilda sig, ha ett bra och liv och till och med kunna starta företag och få hela sin region att växa och blomstra. I de delarna där torkan är som värst finns det företagare som utan vatten skulle förlora hela sin inkomst eftersom delar odlingar torkar bort. 

Vi på ELE vill ta ansvar och hjälpa de som behöver det mest! Därför kommer att ELE:s bidrag göra en stor skillnad för många. Läs gärna mer här: https://www.wateraid.org/se/ Och var även du med och bidra till en mer hållbar och jämlik värld!

ELE Engineering & ELE Manufacturing

“WaterAid – Tigist, 7 år, från Etiopien – Tigist dricker inte längre vatten direkt ur floden

Vad gör du om du inte har rent vatten? Om du inte har kranar och vattensystem, varken hemma eller på skolan där du går? För oss här i Sverige låter det som en teoretisk fråga. Men för miljoner män, kvinnor och barn är det i allra högsta grad ett verkligt val som de ställs inför varje dag.

När 7-åriga Tigist från Burie i Etiopien blev törstig så brukade hon gå till floden. Floden som var smutsigt och grumlig. Men det var det enda vatten som fanns. Det enda hon hade för att släcka sin törst. Att släcka sin törst var för Tigist, och alla de andra människorna i området, förenat med livsfara. Varje gång de drack riskerade de att drabbas av livshotande vattenburna sjukdomar. 

WaterAid arbetar, i Etiopien och i många andra länder, för att människor som Tigist ska få rent vatten. Och rent vatten är precis vad hennes by i Burie har fått genom WaterAids insats i området. På Tigist skola har WaterAid installerat ett vattensystem med en tank på 5000 liter som förser hela skolan med rent vatten. WaterAid har också byggt nya toaletter på skolan, och handfat med 14 kranar för att eleverna ska kunna tvätta sig och hålla god hygien. 

”Min pappa brukade säga åt mig att inte gå ner till floden eftersom det finns djur som kan äta upp mig där, men jag och mina vänner brukade ändå gå dit när vi blev törstiga. Men jag gillade det aldrig eftersom folk brukade knuffa undan mig. Jag är väldigt glad att det finns vattenkranar i skolan nu och att jag kan dricka vatten här och tvätta mitt ansikte. Och att ingen knuffar mig” berättar Tigist.

WaterAids arbete räddar liv, och i jul ser vi tillsammans med dem till att fler barn som Tigist får tillgång till det viktigaste och mest grundläggande av allt – rent vatten och möjlighet till god hygien.”

Scroll to Top