Det här är vår nya VD!

Den första november tog Lars Nordekvist över som VD på ELE. Med flera års bakgrund inom branschen och efter åtskilliga år av ledande positioner är han nu motiverad för att sätta sin prägel på företaget tillsammans med alla medarbetare.

– Vi ska bli ännu bättre, ännu vassare och ännu mer kompetenta!Lars är född och uppvuxen i Gammelstad, strax utanför Luleå. 1987 flyttade han till Västerås för att börja på aspirant ingenjörs programmet på ASEA. Sedan dess har han främst jobbat med produktutveckling, ledarskap och försäljning inom flera olika divisioner och företag.

– 
Jag har bland annat jobbat många år på en mindre enhet inom ABB som arbetar mot stål- och aluminiumindustrin där jag har varit med och utvecklat både nya produkter samt nya metoder och lösningar. Jag är även deluppfinnare till flera patent inom området induktiv omrörning för flytande metaller.

Lars är en strukturerad person och har ett ordningssinne av rang. Han gillar att hitta strukturer som gör det enkelt att arbeta med bland annat rutinuppgifter. Allt som är rutin försöker jag göra väldigt effektivt för att få tid över till saker som gör skillnad, säger Lars och skrattar.

När vi börjar prata om framtiden berättar Lars att han har flera mål för företaget. Han vill bland annat att ELE ska vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna ska ha utmanande arbetsuppgifter där det är roligt att gå till jobbet varje dag. ELE ska också börja arbeta mer med automatisering och digitalisering inom den svenska marknaden.

– Vi ska vara nära våra kunder och lyhörda för deras önskemål. Vi ska säkerställa att vi ligger i framkant gällande teknik och de verktyg som man kan använda för att lösa de problem och frågeställningar vi ställs inför och då möta våra kunders högt ställda förväntningar. Självklart ska det också finnas en bra bredd på våra kompetenser, vi inom ELE ska som ett komplett team kunna åta oss komplexa frågeställningar och leverera lösningar på kundens problem.

Lars lyfter också att han tycker det är viktigt att hitta nya affärskoncept där vi kan erbjuda våra kunder ett arbetssätt och lösningar med minimal miljöpåverkan. Vi ska vara en aktiv del i samhället där vi verkar, säger Lars.

Lars har varit chef vid ett flertal olika tillfällen och han beskriver sig själv som en stöttande chef som får människor att våga gå utanför sina bekvämlighetszoner inom arbetet, samtidigt som han finns med i bakgrunden och peppar sina medarbetare.

– Rent generellt tror jag att jag har varit en omtyckt ledare i de roller jag haft.

Nu börjar en ny rolig och spännande tid för ELE! Vill du vara med på resan?
Hör av dig till Lars på lars.nordekvist@ele.se eller 070-304 91 92.

Ålder: 53år
Bor: 
Västerås
Familj: 
Gift med Anna-Karin och 2 barn, Emma som jobbar som ingenjör på Scania och Sara som blir färdig jurist i Januari och kommer börja jobba i Stockholm nästa år
Bakgrund: 
Född och uppvuxen i Gammelstad, och nu bott i Västerås i 32 år
Intressen: 
Resor, vara ute i naturen och golf

Hantverkargatan 18
828 31 Edsbyn

info@ele.se
Org. nr: 556908-8585

© Copyright 2020 – ELE Manufacturing AB

Scroll to Top