Vad jobbar du med idag?

Just nu är jag i sluttampen av att skapa ett offertunderlag för ombyggnaden av sov- och liggvagnar i tåg. Nästa projekt är fortfarande oklart men om jag fick önska skulle jag gärna jobba med ett till KNX-projekt. Jag gillar att det är mycket programmering, det kräver att man tänker sig in i processen och har möjlighet att komma med lösningar. Sånt tycker jag är roligt! Det är dessutom en blandning av kontorsarbete, platsbesök och idrifttagning vilket jag gillar.

 

Vad tycker du är roligast med ditt arbete?

Omväxlingen! Jag gillar möjligheten att kunna ha flera olika arbetsuppgifter. För mig är det en stor fördel med varierande arbetsuppgifter. Håller man på med en och samma sak i flera år tycker jag att det blir tråkigt, därför passar konsultbranschen mig bra.

 

Vad är det bästa med att jobba på ELE?

Det har alltid varit högt i tak och trevlig stämning. Den här familjeföretagsandan finns kvar trots att vi idag är så många fler än vad vi var när jag började 1998. På ELE finns det mängder av möjligheter, bara du vill finns det hur mycket som helst att lära sig och att göra. Jag gillar också att det är bra samarbete inom hela företaget.

 

Vilka är de största utmaningarna med ditt arbete?

Du måste ha förmåga att se helheten i varje projekt och det blir en ny utmaning för varje ny nisch du håller på med.

 

Hur har din ELE-karriär sett ut?

Ja, den började redan två veckor innan mitt anställningskontrakt trädde i kraft. Lennart ringde mig på min semester och frågade om jag kunde börja jobba någon vecka tidigare då det behövde täckas upp för en person. Jag som var taggad för att börja på ELE tackade ja, och hamnade då på ABB Generation där jag tog hand om el/mek-delen i en vattenkraftstation. Sedan dess har projekten ramlat in och jag har jobbat både ute hos kunder och på kontoret. Det har varit allt ifrån installationsarbete med diverse jobb på skolor och kontor till SVC-light anläggningar.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

För det mesta spelar jag musik, främst fiol och säckpipa men även gitarr och piano. Sen älskar jag att vara ute i naturen! På vintern åker jag gärna långfärdsskridskor och på sommaren brukar jag vandra i fjällen eller vara ute och cykla, gärna på små grusvägar på Gotland.