Andrea och Erik är nyanställda på ELE och jobbar båda på vårt nystartade kontor i Sundsvall. Vi frågar vad de har för arbetsuppgifter, vad de tycker om sin första tid hos oss och deras förväntningar på framtiden.

Vad har ni för arbetsuppgifter?
Än så länge handlar det främst om att försöka förstå vad det är jag ska göra, lära mig programvaran, alla rutiner och bara försöka komma in i det dagliga arbetet, säger Erik som har jobbat på ELE i drygt en månad. Vi jobbar mycket med löpande problemlösning. Nu ska vi även börja göra beräkningar till balanseringsaxlar. Vi har också gjort pressdynor för att kunna tillverka skruvar.

Andrea som är inne på sin andra arbetsvecka instämmer. Det är mycket nytt! Just nu håller jag på med en axelbalansering åt en kund och förra veckan ritade jag ett skruvbord i Inventor, säger Andrea.  

Både Andrea och Erik tycker att det känns roligt att jobba på ett nystartat kontor med få anställda. Det är riktig framåtanda på kontoret. Jag vet att det kommer att krävas mycket för att uppnå målen men det känns roligt och dessutom är det väldigt utvecklande säger Erik. Andrea som bara har bott i Sverige i 1½ säger att han trivs så bra på ELE att han redan har börjat försöka få hit sina vänner från Italien. Jag tror att de skulle trivas lika bra i Sverige och på ELE som jag. Jag gillar skogen, naturen och människorna, sen är det klart att jag saknar maten i Italien, säger Andrea och skrattar.

Vad tycker ni om den första tiden på ELE?
Mysigt! Än så länge är vi i och för sig bara fem personer men det är väldigt familjärt och bra gemenskap, jag gillar det. Jag trivs väldigt bra, säger Andrea.

Jag tycker att det har varit väldigt välkomnande. Det är stor spridning på ELE och det finns många olika kompetenser och människor med olika erfarenheter att lära sig av. Dessutom känns det roligt med så många aktiviteter vid sidan om, jag tycker exempelvis om att följa ELE-klassikern även om jag själv inte deltar. Och nu ser jag framemot ELE-galan. Andrea flikar in, det gör jag också! Det ska bli roligt att träffa och lära känna ännu fler kollegor på galan.

Hur tänker ni ELE i framtiden?
Ja, enligt 2020 målen så ska vi ju vara minst 20 personer i Sundsvall. Det innebär att vi måste hitta nya lokaler eller hoppas på att de som sitter i huset idag flyttar ut så att vi får mer plats. Men det känns roligt att få vara en del av resan. Jag gillar att det är så flexibelt och att det är arbete under eget ansvar som gäller, det passar mig bra, säger Erik.

I dagsläget jobbar jag som mekkonstruktör och det gillar jag verkligen! Det är roligt att sitta och rita eller att få lösa axelbalanseringsproblem men jag vet att jag kan ge så mycket mer. Jag har egentligen en bakgrund inom energiteknik och jag längtar tills jag får möjlighet att visa vad jag kan göra på riktigt. Det känns roligt att få vara med och utveckla ELE i Sundsvall, säger Andrea.

Erik som är maskiningenjör i grunden hoppas på att få alla frågor om lagerdimensionering och olika lagerval. Det är det jag har jobbat med tidigare och jag vet hur svårt det kan vara, det går verkligen att trassla in sig i det.

Erik och Andrea avslutar båda med att instämma att det finns stor potential i Sundsvallsområdet och båda ser framemot att vara en del av den resan. Varmt välkomna till ELE, vi hoppas att ni ska trivas riktigt bra hos oss!