Mattias Stenerklint läser sin andra termin på elkraftsingenjörsprogrammet på Teknikhögskolan i Västerås. I dagarna avslutar han sin fyra veckors praktik hos oss på ELE. Jag är glad att jag valde ELE! Det är väldigt bra sammanhållning här. Jag gillar att ledningen och de anställda är nära varandra, det gör att det är korta beslutsvägar och man känner sig inkluderad. Det är familjärt på ELE!

Hur kom du i kontakt med ELE?
Det var faktiskt skolan som rekommenderade ELE. Vi diskuterade vilka företag som fanns i närområdet som kunde vara intressanta för oss och pratade även lite om vad vi kunde få göra på våra praktikplatser. När jag sökte vidare på ELE så tyckte jag att det verkade intressant och som ett lagom stort företag för mig. Jag skickade iväg ett mail och fick positiv respons.

Vad var det som lockade med praktiken på ELE?
Jag fick känslan av att ELE var ett etablerat företag inom den bransch som jag utbildar mig. Jag gillade också att det var ett lite mindre företag så att det blev lättare att få en mer personlig kontakt, något jag har uppskattat under min praktik.

Vad har du gjort under din praktik?
Jag har främst arbetat med elkonstruktion i elMaster. Jag har lärt mig grunderna i programmet och har haft några olika övningsprojekt. Jag har också jobbat i några av ELE:s gamla projekt, där har jag fått göra lite uppdateringar. Sedan har jag tagit fram apparatlistor och förbindningstabeller samt konstruerat ett apparatskåp. Både spännande och lärorikt!

Vad har varit det bästa med praktiken?
Jag har gillat upplägget på praktiken, först fick jag lära mig grunderna i programmet elMaster och sedan har nivån ökat succesivt. Jag är också glad över att ha fått se hur en arbetsplats kan se ut och fungera. Det bästa har nog varit att få jobba med konstruktörer, att få se hur de arbetar och hur deras vardag kan se ut.

Vad har varit svårast?
Jag tycker att det har varit utmanande hela tiden! Men så fort jag har kört fast har jag frågat och fått hjälp vilket har varit väldigt bra. Jag har haft bra handledare!

Vilka nya erfarenheter och kunskaper har du fått med dig från praktiken?
Jag har lärt mig hur en konstruktör arbetar inom elanläggning, hur ett kretsschema är uppbyggt och jag har även fått jobba mycket i CAD vilket har varit lärorikt.

Kort fakta om dig
Ålder: 30
Bor: Västerås
Intressen: Racketsporter