AffärsidéELEs affärsidé är att, tillsammans med våra medarbetare, stärka kundens konkurrenskraft genom att bistå med den ingenjörskompetens kunden efterfrågar samt leverera förstklassiga lösningar inom våra kompetensområden. Med stor flexibilitet och hängivenhet söker vi nya lösningar för varje enskild kund. Utmärkande är att vi i stor utsträckning driver projekt i våra egna lokaler.

ELE levererar kvalificerade tjänster till teknikintensiva företag.


VisionAtt ständigt utvecklas och vara ett ledande ingenjörsföretag för såväl kunder som anställda inom branscherna; elinstallation, elanläggning, energi, industri, kärnkraft och teknikinformation.

 

 


HistoriaELE grundades 1984 i Västerås av Lennart Eriksson och har varit verksamt som ingenjörsföretag i över 30 år. Företaget startade med huvudsaklig inriktning på installationsprojektering. År 2006 tog Lennarts son Henrik Eriksson över företaget och 2010 kom Tom Andersson in som delägare. Henrik Eriksson är idag VD och Tom Andersson operativ säljchef. Sedan 2010 har företaget expanderat från 13 personer som jobbade med elinstallation till närmare 100 personer inom branschenheterna elinstallation, elanläggning, energi, industri och teknikinformation. Genom åren har ELE varit del av tusentals projekt, allt ifrån bostadsbyggen till modernisering av våra svenska kärnkraftverk.