Vill du utvecklas med oss?
Vi behöver förstärka vårt team av elkonstruktörer och automationsingenjörer på samtliga kontor för att ha möjlighet att möta våra kunders behov. Vi har många projekt i gång varav flera är i uppstartsskede. Vi jobbar tätt tillsammans såväl mellan våra kontor, som mellan olika kompetensområden.

Vi söker dig som kan ta en nyckelroll i projekt hemma på våra kontor och hos våra kunder. Antingen är du redan erfaren inom elkonstruktion och/eller automation eller så har du en vilja att utvecklas tillsammans med våra erfarna konstruktionsledare.

Västerås
I Västerås ligger vårt huvudkontor och här har vi en gedigen kompetens inom elkonstruktion och automation. Allt från högspänning till lågspänning, PLC-programmering till överordnade system och allt däremellan. Hos oss får du möjlighet att utvecklas med stöd av andra erfarna kollegor eller att ta sig an en mentorsroll för en yngre ingenjör.

Borlänge
I Borlänge är vi en mindre grupp inom el och automation. Vi är nu inne i en expansionsfas vilket innebär varierande arbetsuppgifter, möjligheter till egna idéer och eget ansvar.

Sundsvall
Sundsvallskontoret är nystartat och söker nu konstruktionsledare som kan hjälpa till att etablera ELE som leverantör inom området el och automation. I de pågående projekt där el och automation ingår samarbetar vi idag med våra två andra kontor. Då antalet projekt där el och automation ingår ökar behöver vi nu komplettera Sundsvallskontoret med rätt kompetens.

Så här jobbar vi
ELE jobbar delvis med projekt hemma på kontoren och delvis med resurskonsultuppdrag där vi förstärker kundens organisation på plats hos kunden. Hemmaprojekten handlar vanligen om totalåtaganden där vi levererar kompletta maskiner, fixturer, riggar och verktyg till verkstadsindustrin och processindustrin. Andra typer av hemmaprojekt kan vara styrsystemsbyten, maskinsäkerhet, robotceller, anläggningsprojekt eller produktutveckling.

Som ingenjör hos ELE får du nästan alltid ansvar för kompletta projekt dvs. från ax till limpa. Du börjar med att besöka kunden för att ta reda på vad de behöver, därefter följer en offertprocess där du tillsammans med kollegor tar fram en konceptlösning. Du kontaktar även eventuella leverantörer och partners. Slutligen tar du fram en kalkyl samt en offert till kunden.

Efter en order fortsätter projekten med; systemkonstruktion, detaljkonstruktion, programmering, riskanalys, dokumentation, avstämningar, kontakt med leverantörer och tillverkning. Slutligen sker leverans, installation och idrifttagning hos kunden. Oavsett projektets omfattning finns det alltid tillgång till stöd av kollegor för vägledning och erfarenhetsutbyte. Vid större projekt består gruppen vanligen av flera el- och automationsingenjörer, mekanikkonstruktörer samt en projektledare.

Om dig
Är du elkonstruktör och/elleer automationsingenjör? Är du dessutom flexibel, noggrann, tar egna initiativ, har lätt för att samarbeta, uttrycker dig väl i tal och skrift samt tycker om att jobba tillsammans med andra? Då kan du vara en av de ingenjörer vi söker!

För att trivas i den här tjänsten har du kompetens inom elkonstruktion, CAD (exempelvis Elprocad) och/eller PLC och HMI-programmering (exempelvis Siemens, Mitsubishi och/eller ABB) och/eller förståelse för kommunikation mellan olika system. Du är flexibel, noggrann och villig att ta ansvar för komplexa konstruktioner och projekt.

Ansökan
Urval kommer ske löpande så skicka din ansökan redan idag. Skicka CV och personligt brev till:
Västerås: peter.andersson@ele.se
Borlänge: marcus.torsgarden@ele.se
Sundsvall: beatrice.heinas@ele.se Märk din ansökan med ”Driven elkonstruktör/automationsingenjör”