JOBBA HOS OSS! (Borlänge)

Om dig
Vi söker dig som är nyexaminerad ingenjör eller civilingenjör inom relevant område eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har kompetens, antingen från studier eller arbetslivserfarenhet, inom elkonstruktion, CAD (exempelvis Elprocad) och PLC-programmering (exempelvis Siemens, Mitsubishi eller ABB).
Som person är du flexibel, social och noggrann, tar egna initiativ, har lätt för att samarbeta, uttrycker dig väl i tal och skrift samt tycker om att jobba tillsammans med andra. Vi har en öppen atmosfär med högt i tak där alla hjälps åt och du kan alltid räkna med stöd från mer erfarna kollegor.

Dina arbetsuppgifter
ELE i Borlänge jobbar huvudsakligen med projekt hemma på vårt kontor, men även med resurskonsultuppdrag där vi förstärker kundens organisation på plats hos kund. Hemmaprojekten handlar främst om totalåtaganden där vi levererar kompletta maskiner, fixturer, riggar och verktyg till stål- och verkstadsindustrin där din roll blir att ansvara för elkonstruktion och/eller automation. Vi har även en hel del löpande åtaganden inom el och automation där större delen av arbetet görs hemma på kontoret.

Som ingenjör hos oss får du ofta delta i eller ansvara för kompletta projekt från ax till limpa tillsammans med våra maskinkonstruktörer. Du börjar med att besöka kunden på plats för att ta reda på vad de behöver och därefter följer en offertprocess där du tillsammans med kollegor tar fram en konceptlösning, kontaktar leverantörer och partners för offerter samt tar fram en kalkyl och offert till kund. Efter order fortsätter projekten med vidare konceptutveckling, detaljkonstruktion, riskanalys, dokumentation, beräkning, avstämning med kund, kontakt med leverantörer, tillverkning och slutligen leverans och installation hos kund.

Borlängekontoret har vuxit mycket på mekaniksidan de senaste åren och nu behöver vi även öka kapaciteten inom el och automation. Att vi endast är ett fåtal anställda med den kompetensen gör att arbetet blir väldigt varierat och utmanande. Arbetsuppgifterna kan vara allt från utredningar, förstudier, styrsystemsbyten, PLC-programmering, elkonstruktion, cad till driftsättningar mm. Möjligheterna till mycket ansvar och utveckling är goda.

Om oss
ELE Engineering är ett expansivt ingenjörsföretag med kontor i Västerås, Borlänge och snart även i Sundsvall. Vi är organiserade i branschenheterna elinstallation, elanläggning, energi, kärnkraft, industri och teknikinformation och är totalt ca 90 medarbetare.
Industrienheten finns i Borlänge där vi är 30 medarbetare inom mekanikkonstruktion, hydraulik, systemutveckling och el och automation.

Välkommen med dig ansökan. Skicka CV och ansökan till enhetschef beatrice.heinas@ele.se senast 3 mars 2017.