Niklas har jobbat på ELE sedan 2011 och när jag frågar honom vad han tycker är roligast med sitt arbete svarar han de omväxlande arbetssysslorna och alla trevliga kollegor. Idag jobbar han med konstruktion, montageledning, programmering och idrifttagning av en distributionsanläggning för en produktionslinje. Ett spännande uppdrag där man verkligen får vara med från ax till limpa. Ansvara för samtliga ingående arbetsmoment i ett utvecklingsprojekt, säger Niklas. 

Han har hunnit med många projekt under sin tid på ELE. Ett av de mest spännande projekteten var automatiseringen av en manuell till en nästan helautomatisk svets, som sedan svetsade med millimeterprecision i decimeterdjupa skarvar. Ett annat spännande projekt var driftsättningen av ett gassystem på ett reningsverk.

Varför tycker du att någon ska söka tjänsten som el- och automationsingenjör hos ELE?
För det första tycker jag att du ska söka om du tycker om att arbeta med elkonstruktion, programmering eller något annat som ofta hamnar under det begreppet. Om du dessutom tycker om att arbeta självständigt och att ha roligt på jobbet så tycker jag verkligen att du borde söka. Vi har ett bra arbetsklimat på ELE, det är högt i tak och det finns många trevliga och kompetenta kollegor. Sen gillar jag också att alla har fria tyglar vilket gör att alla anställda kan vara med och påverka företaget.

Sök tjänsten som el- och automationsingenjör eller tjänsten som el- och automationsansvarig